Ocet jabłkowy surowy, niefiltrowany- powstaje w procesie dwuetapowej fermentacji octowej całych owoców, co gwarantuje wydobycie z nich niezwykłych walorów smakowych oraz aromatu. Po rozlaniu do butelek, zanim trafi do sprzedaży, leżakuje jeszcze kilka miesięcy. Ma bardzo rozbudowane prozdrowotne właściwości:
Wśród najcenniejszych witamin i minerałów znajdujących się w occie jabłkowym można wymienićwitaminy z grupy B, beta-karoten, biotyny, pektyny, kwas foliowy, witaminy C, fosfor, sód, potas, wapń, magnez czy żelazo.
Wyprodukowany z naszych jabłek ocet nadaje się do bezpośredniego spożywania. Wystarczy 1-2 łyżeczki rozcieńczyć w 250 ml wody, aby odczuć jego cenne właściwości dla zdrowia.
Ocet jabłkowy stanowi również świetny dodatek do mięs, sałatek, zup oraz carpaccio. Warto wykorzystać go jako pełną niesamowitych właściwości przyprawę wzbogacającą smak potraw i dbającą o zdrowie.
Produkt niepasteryzowany i niefiltrowany.
cena 10 pln
605-283-818
ul. Górki 23
27-630 Zawichost
lawendoweranczo@op.pl