Ocet jabłkowy surowy, niefiltrowany-  powstaje w procesie dwuetapowej fermentacji octowej całych owoców, co gwarantuje wydobycie z nich niezwykłych walorów smakowych oraz aromatu. Po rozlaniu do butelek, zanim trafi do sprzedaży, leżakuje jeszcze kilka miesięcy. Ma bardzo rozbudowane prozdrowotne właściwości:

  • zawarte w nim witaminy i minerały m.in. witamina C, wpływają korzystnie na odporność,
  • pektyny mają działanie oczyszczające, co gwarantuje regulację układu trawiennego,
  • pobudza enzymy trawienne, co gwarantuje zmniejszenie wchłaniania tłuszczów i wspomaga proces odchudzania. Szybciej odczujesz sytość spożywając dania z dodatkiem octu jabłkowego,
  • ma działanie antybakteryjne i antyoksydacyjne, zwalcza wiele grzybów i bakterii, jest pomocny m.in. w grzybicy paznokci,
  • niektóre badania wskazują na przeciwnowotworowe właściwości octu jabłkowego.

Wśród najcenniejszych witamin i minerałów znajdujących się w occie jabłkowym można wymienićwitaminy z grupy B, beta-karoten, biotyny, pektyny, kwas foliowy, witaminy C, fosfor, sód, potas, wapń, magnez czy żelazo.

Wyprodukowany z naszych jabłek ocet nadaje się do bezpośredniego spożywania. Wystarczy 1-2 łyżeczki rozcieńczyć w 250 ml wody, aby odczuć jego cenne właściwości dla zdrowia.

Ocet jabłkowy stanowi również świetny dodatek do mięs, sałatek, zup oraz carpaccio. Warto wykorzystać go jako pełną niesamowitych właściwości przyprawę wzbogacającą smak potraw i dbającą o zdrowie.

 

Produkt niepasteryzowany i niefiltrowany.

03 października 2024

cena 10 pln

Żywy ocet jabłkowy 0,5l

Adres

605-283-818

ul. Górki 23
27-630 Zawichost

Kontakt

lawendoweranczo@op.pl

Śledź nas